παθολογος χολαργος

Παθολόγος | Χολαργός | Γενικός Ιατρός

Ο παθολόγος στην Ελλάδα έπαιζε τον ρόλο του γενικού ιατρού. Δηλαδή ο παθολόγος παλιότερα ήταν ο γιατρός στον οποίο ένας ασθενής θα απεθυνόταν πρώτα, για διάγνωση, θεραπεία ή παραπομπή σε άλλη ειδικότητα. Όμως η εξέλιξη της ιατρικής και οι σύγχρονες ανάγκες εξωνοσοκομειακής φροντίδας οδήγησαν στη δημιουργία της ειδικότητας της γενικής ιατρικής.

Ένας Γενικός Οικογενειακός Ιατρός εκπαιδεύεται σε πλήθος τομέων: Παθολογία, Καρδιολογία, Δερματολογία, Παιδιατρική, Χειρουργική, Ορθοπεδική – Τραυματιολογία, Μαιευτική – Γυναικολογία, Οφθαλμολογία, Ωτορινολαρυγγολογία, Ψυχιατρική, Μικροβιολογία, Ακτινολογία. Ως εκ τούτου ο γενικός γιατρός έχει μία ευρύτατη γνώση της ανθρώπινης παθολογίας και είναι ο γιατρός ο οποίος μπορεί να αναλάβει τη διάγνωση και θεραπεία για πλήθος νοσημάτων, που αντιστοιχούν σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες.

Ο κόσμος στην Ελλάδα είναι πιο εξοικειωμένος με την ειδικότητα του παθολόγου.

– Dr Αγγελάκη Χριστίνα

Ένας γενικός ιατρός μπορεί να αναλάβει την παρακολούθηση πολλαπλών νοσημάτων ενός ασθενούς, περιορίζοντας τις άσκοπες επισκέψεις σε πολλές ειδικότητες, αλλά και τα λάθη που γίνονται αναπόφευκτα, όταν οι γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων δεν γνωρίζουν το πλήρες ιστορικό και φάρμακα που λαμβάνει ένας ασθενής. Η ολιστική αντιμετώπιση συμβάλλει στην βέλτιστη έκβαση της υγείας του ασθενούς.

Επιπρόσθετα, αρκετοί γενικοί ιατροί και παθολόγοι επιλέγουν ενα κλαδο, ως υποειδικότητα – εξειδίκευση, όπως το σακχαρώδη διαβήτη (παθολόγος – διαβητολόγος).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΡΑΝΤΕΒΟΥ – 6993.400.600

Η γιατρός δέχεται ασθενείς με ραντεβού. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία στο τηλέφωνο 6993.400.600 για ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες. Το ιατρείο βρίσκεται στο Χολαργό (Λεωφ. Περικλέους / Φανερωμένης).