οικογενειακος ιατρος χολαργος παπαγου

Οικογενειακός Ιατρός

Τις προηγούμενες δεκαετίες στη χώρα μας το ρόλο του οικογενειακού γιατρού αναλάμβανε ο παθολόγος, ωστόσο η αλματώδης εξέλιξη της ιατρικής και οι σύγχρονες ανάγκες, οδήγησαν στην ειδικότητα του γενικού οικογενειακού γιατρού.

Ένας γενικός οικογενειακός γιατρός μπορεί πραγματικά να είναι ο “γιατρός σας”, δηλαδή ένας γιατρός που θα σας ακολουθήσει σε όλη τη ζωή σας.  Ο οικογενειακός γιατρός μπορεί να παρακολουθεί όλη την οικογένεια και να γνωρίζει τόσο το ατομικό όσο και το οικογενειακό ιστορικό. Η γνώση του πλήρες ιατρικού ιστορικού και της ζωής ενός ανθρώπου είναι πολύτιμη για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας που τυχόν παρουσιαστούν. 

Ενας οικογενειακός γιατρός μπορεί μεταξύ των άλλων να κάνει τις ετήσιες εξετάσεις που χρειάζεστε, προληπτικό έλεγχο, να συνταγογραφήσει τα φάρμακά σας, να σας συμβουλέψει και να θεραπεύσει θέματα υγείας που αντιμετωπίζετε εσείς και η οικογένειά σας. Μπορεί να αντιμετωπίσει οξείες καταστάσεις και περιστατικά, καθώς και χρόνιες νόσους.

Ο γενικός οικογενειακός γιατρός είναι εκπαιδευμένος να θεραπεύει ενήλικες και παιδιά, και να παρέχει συμβουλές και αντιμετώπιση για όλο το φάσμα της ανθρώπινης παθολογίας. Ένας οικογενειακός γιατρός μπορεί να έχει και κάποια περαιτέρω εξειδίκευση, πχ στο σακχαρώδη διαβήτη (διαβητολόγος), υπέρταση, κα. 

Οικογενειακός Γιατρός – Χολαργός

Η γιατρός Αγγελάκη Χριστίνα είναι Γενικός Οικογενειακός Ιατρός και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Χολαργό (γίνονται συνταγογραφήσεις για όλα τα ταμεία, αλλά δεν καλύπει ο ΕΟΠΥΥ το κόστος των επισκέψεων στο ιατρείο).