Οικογενειακός Ιατρός

Ένας Γενικός Οικογενειακός Ιατρός μπορεί πραγματικά να είναι ο “γιατρός σας”, δηλαδή ένας γιατρός που θα σας ακολουθήσει σε όλη τη ζωή σας.  Ο οικογενειακός ιατρός είναι κοντά στον ασθενή, μπορεί να παρακολουθεί όλη την οικογένεια και να γνωρίζει σε βάθος τόσο το ατομικό όσο και το οικογενειακό ιστορικό. Η γνώση του πλήρες ιατρικού ιστορικού ενός ανθρώπου είναι πολύτιμη για την κατανόηση και αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων υγείας που τυχόν παρουσιαστούν στη διάρκεια της ζωής του. 

Τις προηγούμενες δεκαετίες στη χώρα μας το ρόλο του οικογενειακού γιατρού αναλάμβανε ο παθολόγος, ωστόσο η αλματώδης εξέλιξη της ιατρικής και οι σύγχρονες ανάγκες, οδήγησαν στην ειδικότητα του γενικού οικογενειακού ιατρού.

Ενας οικογενειακός γιατρός μπορεί μεταξύ των άλλων να κάνει τς ετήσιες εξετάσεις που χρειάζεστε, προληπτικό έλεγχο, να συνταγογραφήσει τα φάρμακά σας, εμβόλια, να σας συμβουλέψει και να θεραπεύσει θέματα υγείας που αντιμετωπίζετε εσείς και η οικογένειά σας. Μπορεί να αντιμετωπίσει οξείες καταστάσεις και περιστατικά, καθώς και χρόνιες νόσους.

Ο γενικός οικογενειακός γιατρός είναι εκπαιδευμένος να θεραπεύει ενήλικες και παιδιά, και να παρέχει συμβουλές και αντιμετώπιση για όλο το φάσμα της ανθρώπινης παθολογίας. Ένας οικογενειακός γιατρός μπορεί να έχει και κάποια περαιτέρω εξειδίκευση, πχ στο σακχαρώδη διαβήτη (διαβητολόγος), υπέρταση, κα. 

Επιλογή οικογενειακού γιατρού

Οικογενειακός γιατρός – ραντεβού

Οικογενειακός Γιατρός – Ραντεβού – Χολαργός

Η γιατρός Αγγελάκη Χριστίνα είναι Γενικός Οικογενειακός Ιατρόςδιατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Χολαργό (γίνονται συνταγογραφήσεις για όλα τα ταμεία) και δέχεται ασθενείς με ραντεβού.